понеделник, 9 март 2009 г.

Истинската любов може да продължи цял живот

Истинската любов може да продължи цял живот

Живот без любов не е живот, а съществуване. Любовта никога не е вън от нас, ние я носим в себе си. Любовта е навсякъде.

Мислите, че това са просто клишета?

Учените открили, че хората могат да изпитват любов към някого, която да продължи през целия живот. Използвайки мозъчни клетки, изследователи от университета Стоун Брук в Ню Йорк намерили малък брой двойки, които, след 20 години заедно, реагират с такава страст, каквато обикновено се среща само през първите седмици на романтичната връзка.

Учените, цитирани от британския вестник "Сънди Таймс", сканирали мозъците на двойки, които са заедно от 20 години и ги сравнили с резултатите на влюбени отскоро.

При около 10 процента от зрелите двойки се появялвали същите химични реакции както при новобранците, когато им били показвани снимки на любимите.

Предишни изследвания предполагали, че първата фаза на една романтична връзка избледнява за 15 месеца и след 10 години от нея няма и следа, пише вестникът.

"Резултатите ни се противопоставят срещу традиционната представа за любовта - че тя се губи след първото десетилетие - и ние сме сигурни, че тя може винаги да е истинска," казва Артър Арън, психолог от университета Стоун Брук.

Клишета или не, в тези фрази може да има нещо вярно въпреки всичко...

Няма коментари:

Публикуване на коментар