вторник, 17 ноември 2009 г.

Витамин C в различните зеленчуци

 

Витамин C в различните зеленчуци

Свързваме витамин C основно с плодовете. Но истината е, че някои зеленчуци съдържат повече витамин C на 100 г дори от най-богатите на витамина плодове като кивито и касиса. Бърза справка показва кои са зеленчуците, които е добре да консумираме повече и то в сурово състояние:

- Магданоз – 200

- Зелен боб – 150

- Брюкселско зеле – 75

- Карфиол – 60

- Зеле – 50

- Домати – 30

- Копър – 30

- Грах – 26

- Аспержи– 25

- Репички – 21

- Лук – 20

- Спанак – 15

- Картофи – 15

- Чесън – 14

- Маруля – 10

- Морков – 8

- Краставица – 8

- Печурки – 4

- Маслини – 0

Няма коментари:

Публикуване на коментар